ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Уволняват Симона Радева, 40 полицаи са помагали на Семерджиев

Георги Семерджиев - Джигита и Симона  Радева - Кифла с пагон

Близо 40 служители на МВР са нарушили задълженията си или не са ги изпълнили достатъчно съвестно. Те са действали в услуга на това лице по един или по друг начин. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Министерския съвет по повод проверката за Георги Семерджиев. 

При тежката катастрофа на бул. "Черни връх" загинаха две млади жени. 

Той коментира и полицайката Симона Радева, за която се смята, че е помагала на Семерджиев. 

"Полицай е трудно да се каже за човек, който е извършил тези деяния, има достатъчно данни, предявени са и тези данни, подлежи на дисциплинарно наказание уволнение", обясни вътрешният министър. 

"Трима ръководни служители са позволили да бъде административно наказано лицето Семерджиев, при положение, че е имало достатъчно данни за извършени престъпления от него", каза той. 

По думите му има много други служители, които са показали притеснително поведение. 

Служителите на МВР са помагали на обвиняемия да получава само административни наказания при сериозни провинения, каза министърът, който се позова на предварителния доклад от проверката.

"Материалите е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата. Вместо това някой е наложил административно наказание очевидно с цел да бъде спестена наказателната отговорност на това лице, а оттук нататък ще следват дисциплинарни мерки, ясни и категорични и бързи. Ще бъдат образувани, както казах, дисциплинарни производства за всички други служители. Указанията са да се движат максимално бързо тези производства. По отношение на тези от служителите, за които е изтекла давност или няма достатъчно събрани формални доказателства, но е ясна съпричастността им към този случай, приканвам ги те самите да напуснат МВР, защото в структурите на МВР няма място за такива хора", коментира министърът на вътрешните работи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *