ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Важна е неизбежността на глобите, не толкова размерът им

Крум Зарков

Служебният правосъден министър Крум Зарков посочи какво, според него, би спряло дрогираните и пияни шофьори на пътя в интервю за БНТ.

По думите му, този проблем е дълбок и комплексен, като минава през отношението към правилата по принцип, качеството на пътните настилки и ширещата се употреба на алкохол и дрога.

„МВР в последните седмици предприе много сериозни акции и действия по въпроса, но МВР само по себе си не е достатъчно. Просто да кажем, че ще завишим наказанията, не е достатъчно. Правителството предприе действия. На Съвет по сигурността днес се обсъждаше и този въпрос. Създаде се и междуведомствена работна група, която да предложи законодателни промени там, където са необходими. Относно санкциите и глобите – важна е тяхната неизбежност, не толкова размерът им, въпреки че и той има своя ефект”, обясни министърът.

Опасен мит е да се мисли, че държавата може да бъде заменена от Прокуратурата, смята още Зарков.

„Ако има органи, които не функционират, има политическа власт. Прокуратурата в собствените си доклади пише, че когато внесе обвинителен акт в съда, в повече от 90 или 95% постига успех. В същото време виждаме и усещаме дефицит на справедливост”, посочи още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *