ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Вандали трошат автобуси в квартал “Христо Ботев”

автобус

Вандали потрошиха четири автобуса на столичния градски транспорт в столичния квартал "Христо Ботев", населен преобладаващо с роми. 
Последният инцидент е от 31 октомври, когато между 18 и 21 часа неизвестни са започнали да замерят автобуси от линия 79 с камъни. Три от тях са със счупени прозорци, четвъртият е със счупено крило на врата.

"Не знам дали атаката е организирана, но е факт. Това ще коства няколко хиляди лева, допълнителни затруднения за гражданите, докато бъдат подменени автобусите", заяви Кирил Георгиев – директор на гараж "Малашевци" към столичната фирма "Автотранспорт".

До момента няма информация за извършителите, а наблюденията на ръководството на компанията сочат, че обикновено полицията не успява да ги открие и задържи.

"Всичко според мен е въпрос на самосъзнание и би трябвало да се комуникира по-активно с обществеността, че в крайна сметка тези автобуси са на софиянци. Ако операторите имаме ангажимент да ги поддържаме, то ангажимент на ползвателите е да ги опазват и да спазват правилата", заяви  Георгиев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *