ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Васил Пандов е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

Васил Пандов

Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

За представители на държавата са определени Васил Пандов, Виолета Лорер и Естел Василева – Тодорова. Те ще заемат местата на Александър Златанов, Людмила Петкова и Мария Беломорова.

Васил Пандов, който ще бъде новият председател на Надзорния съвет на НЗОК, е началник на кабинета на министъра на здравеопазването. Той е доктор по право от 2013 г., доцент по международно частно право от 2018 г. и редовен преподавател по международно частно право в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ от 2009 година. Оказвал е юридическа помощ на Българския лекарски съюз от 2003 до 2009 г. и на Българския фармацевтичен съюз от 2007 година.

Виолета Лорер, която е съпруга на министъра на иновациите и растежа – Даниел Лорер, през 2013 г., заема поста зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на министър-председателя Марин Райков, а през 2021 г. заема поста зам.-министър на финансите в първото служебно правителство на министър-председателя Стефан Янев. През периодите на заемане на двете длъжности е член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Естел Василева – Тодорова, през 2013 г. завършва международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. През 2016 г. завършва предприемаческа програма в Съединените американски щати. В периода от 2014 г. до 2021 г. последователно заема няколко длъжности, в това число ръководител екип, одитор в международния вътрешен одит и бизнес контрольор в групата на международната компания "Нестле". В периода май – август 2021 г. е съветник на министъра на финансите в първото служебно правителство на министър-председателя Стефан Янев.

В Надзорния съвет на НЗОК влизат деветима представители с мандат от 5 години. От тях един е излъчен от представителните организации за защита правата на пациентите; двама защитават интересите на представителните организации на работниците и служителите и двама – на представителните организации на работодателите. Останалите четирима членове на Надзорния съвет на НЗОК са представителите на държавата, един от които е изпълнителният директор на Националната агенция за приходите – Румен Спецов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *