ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Вигенин: Когато беше най-тъмно, президентството светеше като фар

Кристиан Вигенин

Истинските държавници усещат духа на времето, разбират болките и надеждите на своя народ и не се колебаят да действат решително, когато трябва да защитят бъдещето на родината си. Това заяви в речта си заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин след полагането на клетвата на Румен Радев и Илияна Йотова пред депутатите. "Когато за милиони българи беше най-тъмно, президентската институция остана да свети като фар, който дава посока. Събрахте и умножихте обществената енергия, което позволи да спечелите безапелационно изборите за президент и вицепрезидент и да се създаде мнозинството на промяната в 47-то Народно събрание”, добави Вигенин.

България навлиза в нов етап на своето развитие. Идва време за отворена длан и за протегната ръка. Идва време за градеж, за диалог, за справедливост. За укрепване на държавността и законността, за изпълване със съдържание на ценностите на демокрацията и свободата. Идва време, изправени пред кризите, да осмислим идеята за единението, каза още зам.-председателят на парламента. "Само преди месец всеки един от нас произнесе клетвата, която положихте и вие днес. Тази клетва ни свързва, тя ни задължава всеки един поотделно и всички заедно в действията си да се ръководим от интересите на народа. Затова нямам съмнение, че заедно ще установим нов конструктивен диалог между институциите. Ще проявим нужната мъдрост и воля за градивни и съзидателни политики в името на една по-добра и просперираща България, продължи той.

"Историческото време отреди на вас, избраните за президент и вицепрезидент на Република България, и на новоизбраното 47-мо Народно събрание нелеки изпитания. Вярвам, че заедно ще се справим. От свое име и от името на народните представители приемете пожеланието да продължавате достойно да изпълнявате високоотговорната си държавническа мисия", завърши словото си Вигенин.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *