ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Вигенин: В БСП няма политика, която да руши отношенията с Радев

Кристиан Вигенин

Отказът на 50-ия конгрес на БСП да констатира оставката на лидера на партията Корнелия Нинова е проява на мъдрост и опит да се стабилизира социалистическата партия, за да може да се занимава активно с управлението на страната. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на партията и зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин. Според него е редно структурите на партията да се съсредоточат в изработването на политики по региони, вместо да хабят енергия в организация на поредния вътрешнопартиен избор. Вигенин призова всички членове на така наречената вътрешна опозиция в БСП да бъдат по-конструктивни и да работят по идеите и предложенията си, защото на никого не е отказана подкрепа за конкретни работещи инициативи.

Съвпадението на датата на провеждане на конгреса с церемонията по встъпване в длъжност за втория мандат на държавния глава Румен Радев зам.-председателят на левицата определи като случайно. По думите му в ръководството на БСП няма политика, която целенасочено да руши отношенията с президентската институция – още повече сега, когато социалистите са в управлението и отношенията с президента са в посока на осъществяване на промяната. Според Кристиан Вигенин да се търсят опити за противопоставяне не е сериозно. Може да има различия, но ако са конструктивни, това работи в подкрепа на цялостния подход на управление. "Ще е фалшиво, ако през цялото време очакваме добър тон между институциите", добави той.

Вигенин изтъкна, че макар и с по-малко депутати, БСП има много по-голямо влияние в управлението от периода, в който беше с много народни представители, но в опозиция. По думите му проектът за Бюджет 2022 е потвърждение, че има лява партия в управлението. Той оцени план-сметката като най-социалния бюджет от години насам и подчерта, че ако БСП не беше в управлението, проектобюджетът нямаше да изглежда по този начин. Участието на лидера на партията Корнелия Нинова в правителството е знак, че социалистите искат сегашното управление да успее. Според него чрез ангажиране на лидера на партията в изпълнителната власт БСП е в състояние да постигне повече.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *