ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Владислав Панев: Логично е премиерът да е излъчен от ПП

Парламент Мартин Димитров

Напълно логично ми звучи премиерът да бъде излъчен от "Продължаваме промяната", но в диалог с политическите сили, подкрепящ ги досега. Това заяви в кулоарите на Народното събрание Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната групана "Демократична България".

"Всеки е мислил за алтернативи, не бих искал да спекулирал с имена. Всеки има 5-6 имена поне, които биха паснали на този пост. Ако третият мандат дойде при нас – то ние ще поканим досегашните си партньори – БСП, ПП  и депутати от ИТН", заяви той и уточни, че става дума за депутатите, с които са работили досега.

По думите му може да се пряви определена гъвкавост.

Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" каза, че най-важно е да се стигне до работеща управленска формула. Гюров отклони въпроса дали е възможно Никола Минчев да е следващият премиер.

"На този етап най-важното е, след като се връчи мандатът, да се реши дали има работеща формула, която ще даде устойчиво мнозинство и мнозинство, което ще позволи да се изпълни програмата, в която ние ясно сме разписали нашите приоритети. Ако има такава формула, вече на следващия етап ще говорим за номинация за премиер", обясни той.

Помолен за коментар за потенциални разговори с ДПС, Йордан Цонев от партията заяви: "ДПС няма воден политически разговор на тази тема. Имаме воден разговор на темата, че на България са нужни предсрочни избори – и ние това сме го оповестили. Ако променим това решение, ще Ви го кажем".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *