ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ВМРО организира митинг-концерт пред Министерския съвет

ВМРО

Митинг-концерт, организиран от ВМРО, започна в 17:30 ч. пред Министерския съвет под мотото "в защита на националния интерес в Северна Македония".

Призивът е премиерът Кирил Петков да не предава българските интереси и да отстоява историческата истина.

"Искаме да кажем на г-н Петков, че ако тръгне да си мисли да предава българския национален интерес в Македония, ще се срещне жесток отпор от българските граждани. Имаме информация, че той на 24-ти май ще направи точно това! Ако нашият министър в деня на Конференцията на външните министри не наложи вето, ние, оттук нататък, няма можем да налагаме вето по каквато и да е било тема, свързана с историята и правата на българите", заяви бившият депутат Александър Сиди.

Пред Народното събрание пък започна антиправителствена демонстрация, свикана от партия "Възраждане".  

На протеста има български знамена. Виждат се и знамена на партия "Възраждане". 

Движението през центъра на столицата е затворено.

От "Възраждане" смятат, че кабинетът на Кирил Петков се проваля във всички свои политики. 

Според "Възраждане" в последните месеци правителството се занимавало повече с войната в Украйна, отколкото с проблемите на страната.

Партията на Костадин Костадинов е организирала протести в София, във Варна – пред областната администрация, и в Силистра.

"Тези хора, които в момента ни управляват, няма да се спрат да докарат България дори до война с Русия. България има нужда от нови избори, веднага, на които да отидем като на референдум за бъдещето на нашата страна", заяви по-рано Костадин Костадинов, според когото нито едно от решенията на кабинета не е в интерес на българските граждани.

От "Възраждане" заявяват, че парите в държавата са свършили и това е причината постоянно да се теглят заеми.

"На практика нямаме правителство. България е без власт. И ние от "Възраждане" го обявихме това. Припомням, че започваме всекидневни протести, които ще бъдат в цялата страна, не само в София", каза преди седмица Костадинов.

"Възраждане" организира днес протест и в Силистра под надслов "Не на войната". Протестно автошествие е част от общонационалните протести, организирани против политиката на правителството за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна и против въвличането на България в конфликта между Русия и Украйна. Началния час е 18:00 часа. Шествието ще тръгне от паркинга пред "Кауфланд".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *