ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Връщането на хартиените бюлетини не влезе в дневния ред на НС

Парламент Лазар Лазаров

В началото на днешното пленарно заседание беше отхвърлено предложението на "БСП за България" в програмата да бъде включен проектът на левицата за промени в Изборния кодекс като втора точка, след актуализацията на бюджета. Предложението предвижда възможност за гласуване и с хартиена бюлетина. "За" идеята гласуваха 115 депутати, 115 бяха "против" и един се въздържа. Въздържалият се депутат е от ПП. "За" гласуваха народните представители от ГЕРБ, ДПС и БСП. "Против" бяха от ПП, ИТН, ДБ, "Възраждане" и независимите депутати. Единственият от социалистите, който е гласувал "против", е Крум Зарков.  Не беше подложено на гласуване идентичното предложение на ГЕРБ-СДС за изменения в Изборния кодекс.

"Току-що само с един глас хартиеното гласуване не влезе в дневния ред на парламента. Има шанс връщането на порочните практики при вота да бъде спряно, а всеки глас ще бъде ключов. Предстоят драматични последни дни на този парламент", написа във Фейсбук депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

Първа точка е второто четене на актуализацията на държавния бюджет за тази година. В залата е вицепремиерът и финансов министър Асен Василев. В програмата е заложено и второто четене на изменения в Наказателния кодекс, първо четене на Закона за съдебната власт, проект на решение за процедурни правила за избор на председател на Народното събрание, както и правила за приемане на процедурни правила за изслушване на кандидати и за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *