ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Връщат доброволните отряди в Харманли заради бежанците

харманли

Харманлийци връщат доброволните отряди заради бежанците, за да следят за реда в града. Според тях мигрантската вълна е довела до ръст на престъпността, а бежанците тормозели местните жени. Доброволците ще следят за престъпления и ще подават сигнали до полицията.

Общинският съветник Николай Георгиев е един от инициаторите на гражданския патрул. Доброволците няма да бъдат със специални облекла. Те ще обикалят града и ще следят за нарушения.

"В патрула може да се включи всеки жител на Харманли. Основната дейност ще бъде да се следи за нарушаване на обществения ред. Най-вече в ранните сутрешни часове автобусите и влаковете, които минават през Харманли, и са за Пловдив, и София. Там ще се наблегне, патрулът ще бъде в помощ на силите на полицията", обясни Георгиев.

Местните хора се оплакват, че все по-често чужденци ограбват магазините и дворовете. А младежите преследвали момичета и млади жени, като последният случай е от преди няколко дни. "Проследена е жената, била с малко дете и този индивид я напада в асансьора, жената успява да се отскубне, но детето остава. Това е психически тормоз", допълни общинският съветник.

Местните хора се страхуват да се разхождат в Харманли, защото младите мъже от местния бежански център се събират на големи групи в парка.

Към момента в бежанския център в Харманли пребивават около 1400 души. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *