ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Всички държави ни подкрепят за Шенген

Румен Радев

"Всички държави застават зад България и зад присъединяването ни към Шенген". Това заяви президентът Румен Радев от Брюксел, където е за срещата на Европейския съвет.

По отношение на доскорошната твърда позиция на Нидерландия да е против членството ни, Радев поясни, че страната ни и Румъния са заложници на вътрешната й политика.

Президентът подчерта, че е много важно да се знае, че в Европарламента 15 евродепутати от Нидерландия са гласували "за" България и Румъния и само четирима са били "против". По думите му този отрицателен вот няма издържи дълго.

По отношение на вътрешнополитическата ситуация у нас, Румен Радев поясни, че очаква народните представители да изпълнят дълга си към българските граждани и държавата.

"Необходим е общ подход в две направления – решение за съвместно закупуване на газ от страните членки на ЕС на доброволен принцип и въвеждането на динамичен ценови коридор при трансакции с газ, както и таван на цената на газа, когато се използва за производство на електрическа енергия. Важна е защитата на домакинствата, на бизнеса, на най-уязвимите", коментира Радев.

"Аз очаквам депутатите да изпълнят дълга си и да конструират парламент. Много закони чакат, много органи работят с изтекли мандати на председатели. Ако продължаваме така, ще доведем държавата до блокаж", категоричен бе президентът Радев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *