ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Всички се страхуват да поемат управлението

Татяна Дончева председател на ПП "Движение 21"

"Вижда се, че всички ги е страх да поемат управлението, защото започват да усещат с кожата си, че ще има проблеми, които не са по техните сили. Второто е – да се отърве ГЕРБ от горещия картоф, но и "Продължаваме промяната" го подритват в другата посока. … Проблемът е в страха, в неможенето и в това да се пробута горещият картоф на друг. Политиката не е само мерак, много мераклии има". 

Това каза Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", бивш депутат.

Според нея много хора смятат, че с политика се занимават хора, които не могат с друго да си вадят хляба.

"Има още малко време така да смятат. После ще се свършат мераклиите за депутати, гарантирам ви! Има едни, които пред 9-и септември много са се натискали, после в Народния съд са им отрязали главите", допълни тя.

"Проблемът не е, че често правим избори, а че нямаме решение на проблемите си. Ниската избирателна активност е белег, че хората не виждан хора, които да решат уравнението. Сериозните хора, които биха могли да решат управлението, не искат някой, който нищо не разбира,  да им прави кастинг", смята тя.

По думите ѝ ГЕРБ не са покачили електората си, но запазват електоралния корпус с позициите на партията в местната влас. "Тези позиции ще изтекат догодина на местните избори", посочи Дончева пред БНР.

Татяна Дончева определи като феномен на тези избори това, че ПП изсмуква ДБ в големите градове.

"ДБ е качило гласовете си, но те не са хомогенно разположена партия. … Къде са отишли гласовете на градската десница? Гласовете на ПП в София и Пловдив са гласовете на градската десница, която по принцип е за ДБ. … Ако са недоволни от своите, защото са влезли в колаборация с БСП, защо търсят алтернатива в ПП, които бяха в същата коалиция? Нямам отговор. Очевидно лоялността към партията им е изтъняла", обясни тя.

БСП се свива като политическо представителство, посочи лидерката на "Движение 21" и добави:

"Дълго време БСП беше монополист на лявото пространство и всичко, което се конструираше, беше БСП и присъдружни. Проблемите на лявото пространство започнаха при Сергей Станишев. … Той завеща проблеми по отношение на ликвидиране на лидерския потенциал. … Политиката на Корнелия Нинова е противоестествена. Трябва да се направи нов политически проект вляво. Това трябва да се случи до следващите избори".

Татяна Дончева коментира, че никъде по света няма такава позиция като на Стефан Янев, че е готов да влезе в коалиция с всеки. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *