ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Вътрешна сигурност” подбра патрулните полицаи, ескортирали Любенов

Иван Демерджиев

В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двамата полицаи, съпричастни към катастрофата, причинена на Околовръстното шосе от Димитър Любенов, увери вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. На тях вече са отнети служебните им карти и личното им оръжие. "Изключително бързо "Вътрешна сигурност" направи всичко необходимо. Първо стана ясно от медиите, че вероятно има съпричастност или странно поведение на полицейски служители на място, визираше се една служителка особено, за която имаше данни, че се е държала по неадекватен начин. Събрахме доказателства. Установи се, че е имало патрул с двама полицаи, този патрул е нарушил служебните си задължения и е процедирал по начин, неприемлив от наша гледна точка", заяви той.

Няма данни, няма камери, които да са заснели предаване на сума пари. Има установено паралелно движение за определен период от време, уточни вътрешният министър. Иван Демерджиев отбеляза, че разбиранията им за скорост с прокуратурата са различни и "те доста често подхождат по-лежерно" и упрекна Темида в изкуствено създаване на проблеми.

"Как да градим доверие в тази ситуация? Как да градим взаимодействие в тази ситуация? Ако хората си взаимодействат, те не се подвеждат с цел да бъде дискредитирана едната страна", каза той по повод разследването на катастрофата и размяната на реплики с прокуратурата.

Демерджиев отправи въпрос кога друга система в държавата ще последва МВР и "ще идентифицира хората, които не изпълняват служебните се задължения или ги нарушават" и "колко години трябва да чакаме за това".

"В другите системи тези неща се случват в не по-малък обем. МВР не може да дава храна, да е на прицел, след като МВР ежедневно се чисти от тези хора. (…) Г-н Гешев иска това положение да продължи. То е много комфортно за следствие, за прокуратура, за съд. Не е комфортно за обществото обаче, не е комфортно за държавата. В момента основно се прекрачват етични граници".

МВР е честен партньор. Всичко, което знае, своевременно стига до прокуратурата, подчерта вътрешният министър. Той е дал указания на шефовете на областните дирекции да му се докладват случаи, в които действията на МВР се саботират.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *