ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Във ВМЗ-Сопот се притесняват за заплатите и работните си места

“ВМЗ” - Сопот продължава да пази тайните си от инвеститорите.

Работещите във Вазовските машиностроителни заводи в Сопот изразиха притеснение за заплатите и работните си места след смяната на ръководството на дружеството.

Синдикалните организации на КНСБ и "Подкрепа" в завода настояват лично министър Корнелия Нинова да гарантира договореното увеличение на доходите с бившия управленски екип.

Синдикатите в завода настояха за спешна среща с министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след смяната на мениджърския екип на дружеството, но такава до момента няма.

Работниците и служителите настояват договореното с бившия изпълнителен директор увеличение на заплатите с 200 лева и още 200 лева като ваучери за храна от 1 юни да бъде гарантирано лично от министъра, се казва в писмо на двата синдиката в завода.

Синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" се мотивират с високата инфлация и ниските доходи на работещите във ВМЗ.

Синдикатите настояват договореното да се случи спешно и всеки работещ да получи индивидуалната си заповед за повишаване на доходите. По този начин няма да има ескалация на социалното напрежение в дружеството и синдикални действия, се посочва в писмото.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *