ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Възраждане” иска депутатите да се тестват за алкохол и наркотици

Парламент Цончо Ганев

Парламентарната група на "Възраждане" предлага проект на решение за тестване на народните представители за употреба на наркотични вещества и алкохол, обяви на брифинг в парламента Цончо Ганев, депутат от парламентарната група на партията и заместник-председател на Народното събрание.

"Входирахме предложение – сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки влиза трезвен и без влияние на наркотици", каза той. Според Ганев щом такива тестове има за шофиране, би трябвало да важи и за хората, които пишат законите. Идеята е всеки депутат лично да заплаща за тестовете.

Според Елена Гунчева, ако тестът на някой депутат се окаже положителен, отговорността за последващите действия ще бъде на съответната парламентарна група. От "Възраждане" смятат, че всеки депутат трябва да е адекватен и да не си позволява обидни квалификации.

Искането на партията идва след размяната на реплики в четвъртък с депутата Христо Петров от "Продължаваме промяната" във връзка с протеста срещу зеления сертификат. “Шепа нещастни фашисти", така депутатът от “Продължаваме промяната” Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, нарече народните представители от “Възраждане”. 

”Имам един въпрос. В тази зала има много добри специалисти, професори по медицина, финансисти, много добри юристи. Ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа “елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лв.”, не е ли правилно г-н главния прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора. И въпросът ми е прост – дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти”, пита той от парламентарната трибуна.

Поводът за изказването му бе коментар на зам.-шефа на “Възраждане” Цончо Ганев, който призова управляващите да не обяиняват тях за случилото се вчера, а да поемат отговорност и да премахнат зеления сертификат.

По темата за COVID-19 Цончо Ганев заяви, че премиерът Кирил Петков не е изпълнил обещанието си да се срещне с протестиращи и да чуе другата гледна точка за пандемията.

Лидерът на "Възраждане" – Костадин Костадинов, коментира в свой пост във Фейсбук, че покана за среща все още няма. През социалната мрежа той запита дали ангажиментът остава.

Ето какво написа Костадин Костадинов:

"След вчерашните наркомански страсти в парламента е време да се върнем към сериозния разговор. 

В сряда министър-председателят Петков заяви, че днес, когато му изтече карантината, ще покани протестиращите на разговор.

Аз вярвам на Кирил Петков, но понеже вече е обяд, а покана все още няма, искам да знам дали ангажимента остава.

Не че има къде да ходя, както е добре известно, аз съм под домашен арест. Но все пак нашите представители в София трябва да знаят ще има ли среща или не.

Усещането за ГЕРБ на власт продължава да е все така натрапчиво. Борисов правеше същите номера. Само дето полицията вече не ни бие и обгазява".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *