ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Възраждане” настоява за ревизия на Плана за възстановяване

Парламент Костадин Костадинов

От парламентарната група на "Възраждане" настояват парламентът да приеме проект на решение, с което да се задължава Министерският съвет да ревизира Плана за възстановяване и устойчивост. Декларацията бе представена от трибуната на парламента от лидерът на партията Костадин Костадинов. 

Той заяви, че енергийната ни независимост е основен елемент на националната сигурност, и припомни за внесения на 27 октомври от "Възраждане" проект на решение, чрез което се задължава Министерският съвет да ревизира Плана за възстановяване и устойчивост, който в този си вид, по думите на Костадинов, "застрашава и на практика премахва нашата енергийна независимост". Лидерът на "Възраждане" визира текстовете за въглищните ни мощности.

"Най-важната задача на този парламент е да предотврати катастрофата, която четворната коалиция между "Продължаваме Промяната", "Демократична България", БСП и "Има такъв народ" предначерта със закриването на комплекса "Марица изток", заяви Костадинов. В декларацията се посочва, че мощностите там са най-големият минноенергиен комплекс в Югоизточна Европа и закриването им би било тежко престъпление срещу българския народ и бъдещето на нашата родина като цяло. В текста се посочва, че това би било "престъпление срещу националната сигурност, смъртна присъда за енергетиката ни и икономическо убийство не само на Старозагорския регион, но и на Югоизточна България".

Костадинов посочи, че в определени моменти "Марица изток" произвежда повече от 50%  от потребяваната в България електроенергия. "Българският народ трябва да бъде наясно, че ако се лишим от комплекса "Марица зиток", икономиката ни ще бъде поставена на колене, добави лидерът на "Възраждане". Той визира становища на министерства, според които корекция в Плана не просто са възможни, а биха били напълно регламентирани. "Ето защо Народното събрание трябва да постигне консенсус по темата", заяви още Костадинов. Той настоя за формиране на национално отговорно мнозинство по тази тема и каза, че са инициирали редица срещи в парламента. Костадинов  припомни, че от ГЕРБ-СДС са изразили подкрепа за проекторешението, но все още не била ясна позицията на БСП. Към този момент именно подкрепата на БСП е ключова за спасението на комплекса, заяви Костадинов. По думите му, именно тя може да осигури нужните гласове, за да се приеме внесеният от "Възраждане" проект на решение. 

Костадинов коментира и протестите срещу промените в Изборния кодекс, на които се скандирало "Тук не е Москва". "Да, така е, но също така тук не е Лондон, не е и Париж, не е и Мадрид, не е и която и да е друга европейска столица, в която също както в Москва се гласува с хартии", заяви той. Също така посочи, че от "Възраждане" последователно са подкрепяли машинното гласуване, но ставала все по-странна яростта, с която "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" бранят използването именно на сегашните машини.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *