ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

За две години изчагъртаха всичко, а безобразията продължават

Бойко Борисов

Ако в сегашното изборно законодателство има несъвършенства, искаме те да бъдат отстранени в рамките на седмица-две, защото истинският разговор е за редовно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Ние отказ от машинното гласуване не искаме. Казваме само, че не е усъвършенствано. Нищо след нас не се надгради'', възмути се Борисов и допълни, че по времето, когато са били закупени машините за гласуване, са им викали "борисовки".

Пред депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов настоя да се работи активно за редовно правителство. Той повтори виждането си, че второто четене на спорните промени в Изборния кодекс трябва да бъде забавено.Борисов обаче подчерта, че ГЕРБ не се отказва от връщането на възможността да се гласува и с хартиена бюлтина, освен с машина. 

"Ние бърза работа нямаме. Ние трябва да направим правителство – партиите в парламента. Ние отказ от машинното гласуване нямаме, а имаме, че не е доусъръшенствано и над "борисовските", над нас никой нещо повече не надгради да гарантира на хората, че те са 100% сигурни", каза той.

"С какви очи тогава казвате, че ГЕРБ е статукво? Кое е по-технологично? Че чак и на мое име ги кръстиха. Значи заблуждавате хората, че вие сте промяната", каза още бившият премиер.

По думите му самите машини са "добри", но проблемите идват от хората и флашките и подчерта, че там трябва да се нанесат промените.

Относно идеята за преброителен център, лансирана от "Демократична България", Борисов увери, че няма нищо против нея.

"Нека да има преброителен център, да има свежи хора – занасят протокола и квитанциите, преброяват се и изборът ще е гарантиран. Защото ние сме носителите на промяната, ние сме променили това. За две години изчагъртахте всичко и за съжаление продължават безобразията", коментира той.

Лидерът на ГЕРБ призова депутатите на ГЕРБ-СДС да подкрепят предложението на "Демократична България" за създаване на преброителни центрове, където урните с бюлетини да бъдат отнасяни след края на изборния ден.

Връщането на хартиената бюлетина вече беше одобрено на второ четене от парламентарната правна комисия с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП. 

От ПП и ДБ реагираха остро на това решение и заявиха, че бойкотират парламента, докато решението не бъде оттеглено.  

Борисов изтъкна, че при управлението на ГЕРБ по новините не се е чувало за избягали бежанци чак в София.

"Заради некадърно ръководство избиха полицаите ни", посочи лидетър на партията и определи като "правилен и морален акт" подадените днес оставки на главния секретар на МВР и неговия заместник.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *