ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Задържан е бившият депутат от ГЕРБ Иван Вълков

Парламент Петър Петров

Бившият депутат и координатор на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков е задържан, съобщи БНР Бургас. От полицията отказват повече информация, като все още не уточняват какви са мотивите за това.

Вълков е бил депутат от ГЕРБ в 41-ото и 42-ото Народно събрание, както и член на комисиите по външна политика, по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Той е задържан на кръговото кръстовище в квартал Сарафово, където полицаи са претърсили личния му автомобил. Вълков е отведен в следствения арест. 

В момента той е общински ръководител на партията в Бургас, но е в оставка, тъй като на събрание на формацията в понеделник вечерта е отказал да бъде номиниран за поста и си е направил самоотвод. 

Районна прокуратура-Бургас наблюдава досъдебно производство, по което се провежда разследване за умишлено извършен палеж на лек автомобил. Това съобщиха по-късно от пресцентъра на институцията след показния арест на бившия депутат от ГЕРБ Иван Вълков по-рано днес.

По данни на районната прокуратура, престъплението е осъществено на 25.04.2022 г. в  Бургас. То е квалифицирано по чл.330, ал.1 от НК.

Установено е, че превозното средство е запалено в тревна площ между бл.32 и бл.33 в ж.к. „Изгрев“. По досъдебното производство са проведени огледи и разпити на свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания. Предстои да бъдат назначени експертизи.

При събиране на достатъчно доказателства към наказателна отговорност ще бъде привлечено конкретно лице, уведомяват още от държавното обвинение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *