ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Задържан е извършителят на палежа в Битоля

Подпалиха българския център "Иван Михайлов" в Битоля

Задържан е извършителят, подпалил българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля. Задържаният е направил самопризнания. Това съобщи в профила си във Фейсбук министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски. "Със задоволство мога да съобщя за бързото и ефективно прекратяване на случая отпреди три дни – 4 юни, с пожара в центъра "Иван Михайлов" в Битоля, който вече е разкрит и имаме задържано лице, което призна за стореното", пише той. "Работеше се денонощно, за да бъде намерен извършителят. Взеха се предвид всички доказателства, а след официални разговори през изминалите дни, вчера вечерта, със съдебна заповед, беше извършен обиск на две места, използвани от Л.А, на 34 години от Битоля, при който са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е задържано", добавя министърът.

Спасовски подчертава, че няма опрощаване и няма защитени лица – всички са равни пред лицето на закона, а всеки, който е сгрешил, трябва да носи отговорност.

"Приветствам разкриването на извършителя на палежа на културния център на македонските българи в Битоля. Благодаря на властите в Република Северна Македония и на премиера Димитър Ковачевски за ефективните им действия, които в максимално кратък срок заловиха подпалвача. Категорично няма да се поддаваме на провокации, които имат за цел да саботират отношенията със съседите ни", заяви премиерът Кирил Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *