ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Зам.-кметът по транспорт на София подаде оставка

Стана ясно, че заместник-кметът по транспорт на София Кристиан Кръстев е подал оставка. Днес той е депозирал заявлението си за освобождаване "по взаимно съгласие" пред кмета Йорданка Фандъкова.

"Напускам, в прекрасни отношения с колегите и с кмета, които не искат да ме пускат. Оттук нататък ще се развивам в друга посока – борих се доста време за един конкурс, спечелил съм го и смятам, че трябва да се развивам и да допълвам моята експертиза в транспорта", посочи Кръстев, цитиран от БТА. Към момента мотивите за напускането му не се съобщават.

След назначаването му на поста неговата задача беше да развие довеждащия транспорт, да актуализира разписанието на целия градски транспорт и да изготви програма за изграждане на спирки и на мерки за ограничаване на трафика. Тези задачи му постави Фандъкова, когато го избра за заместник на 6 декември 2019 година. Преди това Кръстев беше служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Марин Райков през 2013 година.

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова оповести, че фирмата, която изпълнява ремонта на релсовата линия на трамвай 5 по бул. "Цар Борис III", ще бъде глобена с почти един милион лева за забавяне на дейността си.

Трамваят бе пуснат в днешния ден по линията от Съдебната палата до "Бъкстон", но час след това трамвайна мотриса се развали на новоремонтираното трасе край "Руски паметник".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *