ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Западни фирми с интерес България да не влезе в Шенген

Ангел Джамбазки

Западни транспортни фирми бавят и не допускат български и румънски камиони да пътуват свободно в Шенгенското пространство. Това заяви в интервю за Нова Нюз евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО.

"България и Румъния са изпълнили всички технически изисквания за членство в Шенгенското пространство. Ние дори използваме информационната ѝ система за издирване на лица и контрол на пратки. Няма никаква техническа причина да не сме част от Шенген, причината е икономически интерес на фирми от западните държави“, добави той.

Той обясни, че формално само Нидерландия е против нашето членство, но че има още няколко държави със силен транспортен бранш, които също не искат да ни приемат – Франция, Германия и Белгия.

"Няма как сама държава да държи други три извън Шенген, без да има подкрепа", изрази недоволството си Джамбазки.

Евродепутатът коментира, че настоящият етап е ключов, тъй като Хърватия също се готви да влезе в Шенген през декември. Той заяви, че е недопустимо държава, която по-късно е започнала процеса за присъединяване, да влезе преди нас. Джамбазки подчерта, че независимо, че в Хърватия доходите са по-високи от нашите, би било много лицемерно да ни изпреварят в процеса по присъединяване към Шенгенското пространство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *