ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Зарков обеща диалог и решение за исканията на надзирателите

Крум Зарков

Правосъдният министър Крум Зарков обяви, че в диалог със служителите от затворите ще се намери решение, от което всеки ще бъде удовлетворен. Както е известно служители в системата на ГД „Изпълнение на наказанията“ предупредиха, че на 25 октомври излизат на протест пред сградата на правосъдното министерство. Недоволството на надзирателите е породено от промените в графиците на работа, с които 24-часовите смени се заменят с 12-часови. 

„Нито по международните стандарти, нито чисто човешки е хубаво някой да работи 24 часа без прекъсване. Не мисля, че в системата има напрежение, такова, каквото се стремят да се покаже. Аз уважавам синдикалните права и методи на действие и ще проведем разговори с тях“, посочи Зарков.

В последните два месеца е направено много за подобряване условията на труд, посочи Зарков. Сред стъпките, които е предприело служебното правителство, Зарков посочи изготвена Наредба за изплащането на извънредния труд, която влиза в сила от януари догодина. 

Според Зарков въпросът с престъпността може да бъде решен, когато се заемем с него сериозно, а не кампанийно. „Нито битовата престъпност, нито корупцията по високите етажи на властта може да бъде преборена с един член или една алинея. Изисква се сериозно усилие, първо за разбиране на дълбоките корени на проблема и след това за тяхното атакуване едновременно от всички институции. Това е общонационално, общодържавно и дълготрайно усилие, което само да се види, че започва, ще даде добър резултат“, каза министърът.

Кота пример за стъпка в правилната посока той посочи публикуваното в днешния Държавен вестник постановление на Министерски съвет, с което се възстановява дейността на Съвета за криминологични изследвания. „Той има за цел да захрани тези, които взимат решенията с реална информация, с дълбочинен научен анализ“, добави служебният правосъден министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *