ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Акциите на “Елмарк Инвест” вече са на пазар beam на БФБ

БФБ Българска фондова борса

Търговията със съществуващи акции на производителя на електрическо оборудване „Елмарк Инвест“ ЕАД на пазарът за растеж на малки и средни предприятия beam на „Българска фондова борса“ започва днес. Размерът на емисията на компанията е 4 555 000 лева, разпределен в същия брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на компанията се търгуват на beam под борсов код ELM. Съветник по емисията е инвестиционният посредник „Елана Трейдинг“ АД.

Компанията-майка на производителя на електрическо оборудване е „Елмарк Холдинг“.
„Навлизаме в поредната предизвикателна година и компаниите, които стъпват на пазар beam трябва да са амбициозни, отлично подготвени и с голям потенциал. Убедени сме, че „Елмарк Инвест“ има всички тези предпоставки за успех“, коментира Васил Големански, заместник-председател на съвета на директорите на „БФБ-София“.
„Елмарк Инвест“ се листва на пазар beam с цел да повиши имиджа и доверието в Групата, както и като подготовка за нов етап на растеж. Той предвижда разширяване на възможностите за финансиране, включително чрез увеличение на капитала през пазара“, посочва Желез Георгиев, изпълнителен директор и основател на „Елмарк Инвест“.

Брандът „Елмарк“ е създаден през 2000 година, а производствена дейност започва през 2004-а. Компанията е активна на пазарите в съседните страни. От 2015 г. тя има и търговски и логистичен клон и тест център в Дубай. Новите целеви пазари са Италия и Германия.

Плановете са през 2024 г. да се разработи и онлайн магазин.

„Бизнес концепцията винаги печели, ако поставите нуждите на клиентите си на първо място. За да може компанията да печели, клиентите й също трябва да печелят. Вярвам, че същото важи и за инвеститорите в публично търгувана компания – те трябва да печелят, за да печели компанията“, отбелязва Желез Георгиев.

Вниманието е голямо поради утвърдената и добре позната търговска марка, силните позиции на компанията на българския пазар, както и в редица европейски страни.

Пазарът за растеж на малки и средни предприятия beam

е специален пазар, организиран от „Българска фондова борса“, който дава възможност за финансиране на дейността на малките и средни компании в България. Търговията на него се осъществява на същата търговска платформа T7®, и при същите правила за търговия като тези на Основния пазар на „БФБ-София“. Основната цел на Пазар beam е да осигури на малкия и среден бизнес възможност за набиране на капитал при по-облекчени условия в сравнение с регулирания пазар, като в същото време им предостави сходни предимства на тези на публичните компании. Пазар beam се явява и междинно звено по пътя на една компания към същинското листване на Основния пазар на „Българска фондова борса“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *