ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Борсата за криптовалута Genesis обявява фалит след FTX

частен фалит

Борсата за криптовалута Genesis подаде молба за банкрут след срива на борсата за крипто FTX. Това съобщи Bloomberg.

Genesis подаде молба за банкрут, превръщайки се в последната компания, която се провали след рязкото сриване на FTX, отбелязва Bloomberg.

Според агенцията, Genesis си е сътрудничила с FTX, включително предоставяйки заеми на последната. Компанията-майка на крипто борсата Digital Currency Group направи опити да спаси Genesis, по-специално се опита да привлече инвеститори и съкрати 30 процента от персонала си през ноември. Но „голям брой заявки за теглене“ доведоха до фалит.

В началото на ноември миналата година FTX обяви, че е подала молба за банкрут и нейният ръководител Банкман-Фрид е подал оставка. През декември Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, която е надзорният орган, който регулира пазара на ценни книжа, обвини Банкман-Фрид в измама на инвеститори. Агенцията твърди, че крипто борсата е получила 1.8 милиарда долара от инвеститори, а след това тези средства са прехвърлени на частен хедж фонд, собственост на бизнесмен.

Банкман-Фрид беше задържан през декември на Бахамските острови по искане на Вашингтон. След като бизнесменът се съгласи да бъде екстрадиран в САЩ, властите на островната държава разрешиха екстрадицията му.

Според CNN, ако Банкман-Фрид бъде признат за виновен, той може да получи до 115 години затвор.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *