ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

БФБ записа една от най-успешните години в историята си

„Българска фондова борса“ записа още една от най-успешните години в историята си и отличи допринеслите за развитието на капиталовия пазар в страната ни.
На 1.004 млрд. лева възлиза оборотът на борсовия оператор за 2022 г., което е с 23 на сто повече спрямо 2021-а. Това е най-високият оборот за изминалите девет години.
Ръст от 16 на сто до 101 024 отбелязва броят на сделките на БФБ през изминалата година.  Общо 34 милиона лева са набрани от първични публични предлагания на акции (IPO-та) на фондовата борса през миналата година.
На 22-та церемония по награждаване на брокерите, постигнали най-високи резултати през миналата година, присъстваха Мария Филипова – заместник-председател на Комисия за финансов надзор, Васил Големански – заместник-председател на съвета на директорите на БФБ и Маню Моравенов – изпълнителен директор на „БФБ-София“.
Церемонията се проведе под мотото „Код: Устойчивост“ и неин специален гост беше Елена Николова – мениджър на общността на CEO Angels Club и организатор в TEDxVitosha, която направи своя експертен прочит на ценностите за устойчивост през 2023 година.
„Българска фондова борса“ отличи най-добре представилите се през изминалата година в няколко категории.
За инвестиционен посредник, реализирал най-висок оборот на БФБ през 2022 г., е отличенБенчМарк Финанс“ АД. Следван е от: „Реал Финанс“ АД и „АБВ Инвестиции“ ЕООД
За инвестиционен посредник, сключил най-много сделки на БФБ през 2022 г., на първото място е„Карол“ АД. Втори и трети са „Елана Трейдинг“ АД и „БенчМарк Финанс“ АД.
„Първа Финансова Брокерска Къща“ АД получи наградата за най-активен инвестиционен посредник на сегмент Premium на БФБ през 2022 година.
С наградата за най-активна банка-инвестиционен посредник през миналата година беше отличена „Централна кооперативна банка“ АД.
За емитент с най-голям принос за развитието на капиталовия пазар през изминалата година беше наградена „Агрия Груп Холдинг“ АД.
Darik Business Review e медията, която получи отличието за най-значим принос за популяризирането на капиталовия пазар през 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *