ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Великобритания спира доставките на газ за Европа поради повреда

Природен газ

Обединеното кралство спря доставките на природен газ за Европа през газопровода Interconnector до 8 март поради повреда на оборудването. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на информация от оператора на съоръжението.

Доставките по газопровода Interconnector започнаха да намаляват от миналата седмица поради рязкото застудяване в Обединеното кралство, съобщи агенцията. Газопроводът се превърна във важен източник на доставки за Европейския съюз след рязкото намаляване на износа на природен газ от Русия.

Тази седмица в Европа се оказа по-студена от предходната, което вече доведе до увеличаване на изпомпването на синьо гориво от хранилищата. Температурата в много страни от Европейския съюз е на нивото на климатичните норми. Средният дял на вятърното производство в производството на електроенергия в ЕС през февруари е под нивото от миналата година и възлиза на около 16 процента.

Европа увеличи максимално потока на LNG от терминалите към газопреносната система от началото на декември миналата година. Капацитетите за регазификация на втечнен газ и по-нататъшното му впръскване в тръбопроводите на Европа сега са заредени на 74 проценат от максимума.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *