ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Велосипеди и тротинетки ще са новите звезди в потребителското търсене

тротинетка

Велосипедите и тротинетките ще са новите звезди в потребителството търсене. Това показва новото издание на популярната класация „Топ 10 на изплащане“ за 2022 г. от „БНП Париба Лични Финанси, България“.

То показва, че много близо до влизане в класацията е категория „Лични средства за придвижване“. В нея влизат стоки като: велосипеди и тротинетки, електрически тротинетки, скутери и мотопеди, и триколки. През миналата година броят на заявките за финансиране на покупки в тази категория отбеляза ръст от 74.5 процента и тя вече е на прага да попадне в топ 10.

Ръст от 14 на сто се наблюдава и при средните цени на заявките в категорията. Интересно наблюдение е, че при средствата за придвижване на ток ръстът на средните суми на заявките е по-нисък в сравнение с „класическите“ велосипеди и тротинетки – 11 на сто срещу 21 на сто. Обяснението е, че технологичното развитие води до по-слаб ръст на цените при машините с двигател, който за миналата година е под нивото на средногодишната инфлация.

В същото време, хората търсят по-висок клас велосипеди и тротинетки, с по-добра изработка, с вложени по-модерни и олекотени материали. Причината е, че тези стоки все по-често се използват за спорт, а дори и когато са предназначени само за придвижване в града е добре да са по-леки и удобни за пренасяне.

Увеличението на цените на горивата и цените за градски транспорт също променят нагласите на потребителите, които са все по-склонни да избират алтернативни средства за градска мобилност и придвижване.

Класацията „Топ 10 на изплащане“ се изготвя от 2009 година от „БНП Париба Лични Финанси“ и дава ясна картина на потребителското търсене въз основа на заявки за потребителски кредит за покупка на стоки на изплащане.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *