ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Даниела Везиева влиза в управлението на фонда “Алфа България”

везиева

Общото събрание на акционерите на инвестиционния фонд „Алфа България” АД – София избира Даниела Везиева за нов член на съвета на директорите на дружеството.

Тя е била министър на икономиката във второто служебно правителство на Стефан Янев от 16 септември 2021 г. до 13 декември същата година. Притежава опит в сферата на публичните финанси и администрацията. Заемала е мениджърски и ръководни длъжности в областта на банковата и консултантска дейност.

Тя заема мястото на освободения Дилян Никифоров Петров като член на съвета на директорите и като представляващ “Алфа България”.  

Акционерите са избрали още един нов член на борда – Димитър Димитров Цветанов, който ще смени в съвета на директорите Уилиам Фитцпатрик Костофф. Цветанов е изпълнителен директор на акционера “Фактори“ АД.

Общото събрание е гласувало и промяна на адреса на седалището и адрес на управление на дружеството, който вече е в София, бул. „Витоша“ № 133. Заедно с това е актуализиран и устава на компанията с взетото решение.

Фондът “Алфа България” бе учреден с цел привличането на преки чуждестранни инвестиции в българската икономика. Той е регистриран като акционерно дружество на „Българска фондова борса“. Дейността включва придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни дружества.

Основи акционери са ,,Застрахователна компания Аксиом” ЕАД притежава 33.02% от капитала, Валери Китев с 20.848%, Антон Ерокхине със 17.96%, Хайнц Русвурм с 16% и инвестиционния посредник “Фактори” АД притежава 12.17 на сто.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *