ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Дъщерна фирма на “Градус” инвестира във ВЕИ проект и производството

пари

Фирмата за отглеждане на птици и производство на птичи продукти “Градус” АД – Стара Загора съобщи за планирани ивестиции на стойност 1 568 536 лв. в дъщерноно дружество “Градус – 98” АД – Стара Загора. Компанията майка контролира 99.93 процента от капитала на тази фирма, която е специализирана в производство, преработка и реализация на всякакъв вид земеделска и животинска продукция, покупка на специализирана земеделска и животновъдна техника и оборудване, отдаване под наем на складови площи. 

“Градус – 98” планира да модернизира единадесет сгради за отглеждане на птици-родители. Предвижда се и закупуването на автоматизирани гнезда за събиране и изваждане на разплодни яйца. “Основната цел на предстоящата инвестиция е чрез
внедряването на модерни производствени условия и въвеждането на съвременни високоефективни технологии да се подсигури производство на качествена продукция при ниски производствените разходи”, уточняват от компанията майка. Настоящият проект е част от изпълнението на дългосрочната инвестиционна стратегия на “Градус – 98” АД за модернизация на земеделското стопанство.
С част от парите “Градус – 98” планира инсталира фотоволтаична електроцентрала за задоволяване на собствените нужди на предприятието. Целта на тази инвестиция е прякото намаляване на разходите за електроенергия в стопанството в с.Червена вода, община Русе.
Част от средствата, в размер на 1 176 402.56 лв., ще бъдат осигурени по програма за развитие на селските райони – “Инвестиции в материални активи”.

“Градус” АД е най-големият производител на птиче месо у нас. Фирмата притежава собствени фуражен завод, люпилня, ферми за родителски стада, ферми за угояване на бройлери и предприятие за преработка на птиче месо. А продуктите ѝ се произвеждат в затворен цикъл.

Като резултат от доброто развитие на “Градус – 98”, дружеството е разпределило част от печалбата си за 2021 г., в размер на 2 000 000 лева, като дивидент. А „Градус“ АД, като мажоритарен акционер, ще получи 1 998 680 лева от тази сума.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *