ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Инвеститор от Люксембург с интерес към акциите на “Телелинк БСГ”

Пари

От CCL CEECAT Fund II SCSp, частен капиталов инвеститор, учреден и съществуващ съгласно законите на Люксембург, е проявен интерес към потенциална инвестиция в “Телелинк Бизнес Сървисис Груп” АД, съобщиха от българската компания.

С цел регулаторно и правно съответствие, тя ще допусне CCL CEECAT Fund II SCSp да извърши бизнес, финансов и правен анализ. Той ще се основава на приложимото българско и европейско законодателство, подзаконовите нормативни актове, насоките на Европейския орган за ценни книжа и пазари (ЕОЦКП), както и в съответствие с вътрешните правила и процедури на “Телелинк Бизнес Сървисис Груп”.

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“  и контролираните от него фирми се занимават с предлагане на решения за телеком оператори, корпоративни мрежи, хибридни облачни решения, програмни услуги, модерно работно място и информационна сигурност.

Припомняме, че в последните дни в свое изявление Любомир Минчев, съосновател и мажоритарен акционер на компанията, изрази своята “принципна готовност за нови предлагания на акции на “ТБС Груп” на пода на “Българска фондова борас”, създаващи възможност за диверсификация на риска и нови инвеститори”. В тази връзка той обяви и плановете си през идните месеци да предложа на БФБ миноритарен пакет акции, като запази мажоритарното участие в компанията и продължи да подкрепя нейните перспективи за ускорен растеж през следващите години. 

В края на декември акционерите, които притежават над 5 на сто от капитала на “ТБС Груп”, са Любомир Минчев с дял от 66.97 процента и Utilico Emerging Markets Trust PLC (Великобритания) с дял от 13.87 на сто. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *