ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Компанията за небанково финансиране “Ай Ти Еф Груп” стъпи на БФБ

Търговията с акции на „Ай Ти Еф Груп“ АД на пазар beam на „Българска фондова барся“ започва след успеха на първичното публично предлагане (IPO), в което компанията набра 3 010 000 лева.
„Финансовата индустрия е узряла за промяна и има всички шансове едни от най-добре представящите се акции през следващото десетилетие да бъдат акциите на финтех компаниите. Това е индустрия, която трябва да се следи отблизо и инвеститорите в „Ай Ти Еф Груп“ дадоха ясен знак в подкрепа на тази тенденция“, коментира Маню Моравенов, изпълнителен директор на „БФБ-София“.
Размерът на емисията на „Ай Ти Еф Груп“ е 3 500 000 лв., разпределен в същия брой акции, като всяка е с номинална стойност 1  лев. Книжата на компанията се търгуват на beam под борсов код ITF

„Високият интерес и доверието, гласувано ни от инвеститорите е изключително голям успех за „Ай Ти Еф Груп“. Набраните средства ще ни позволят да ускорим значително развитието на компанията. Ще работим неуморно за постигане на поставените цели и за оправдаване на очакванията на инвеститорите“, отбелязва Светослав Ангелов, изпълнителен директор на компанията.

„Ай Ти Еф Груп“ е небанкова финансово-технологична компания, специализирана в предлагането на иновативни решения и услуги в сферата на потребителското кредитиране. Компанията влезе на пазара в силно конкурентната ниша в края на 2012 г. с първия си бранд SmileCredit, записвайки положителен финансов резултат за девет последователни години. 
Фирмата инвестира в разработката на собствени технологични решения за управление на бизнес процесите, скориране на кандидатите и намиране на нови потенциални клиенти, чрез вътрешния IT екип на компанията.
„Ай Ти Еф Груп“ успешно емитира облигационна емисия на БФБ през 2019 г., а от 2022г. е борсово котирана на сегмента beam, което е поредна стъпка към реализирането на амбициите на бранда.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *