ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Компанията Gasunie отписва дял от 508 млн. евро в газопровода Nord Stream

северен поток

Мениджърите на нидерландския оператор на газови мрежи Gasunie реши да отпише собствения си дял от 9 процента в газопровода “Северен поток”, който беше силно повреден през септември миналата година. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на европейската компания.

От годишния доклад на Gasunie става ясно, че активът, първоначално оценен на 508 милиона евро (535.43 милиона долара), сега е нулев, тъй като „не се предвижда възобновяване на доставките на природен газ по Северен поток в обозримо бъдеще“, се казва в документа.

В същото време от компанията заявиха, че ще продължат преговорите с други акционери на газопровода относно стабилизирането на инфраструктурните щети на подводния участък от магистралната мрежа. Това е необходимо, за да се предотвратят екологични щети, се уточнява в документа.

На 25 февруари германското издание Welt am Sonntag, позовавайки се на източници, съобщи, че германските власти възнамеряват да използват тръбите, останали неизползвани по време на строителството на „Северен поток 2“, в изграждането на тръбопровод за втечнен природен газ (LNG) до терминала близо до остров Рюген с общност Лубмин във федерална провинция Мекленбург-Западна Померания.

В момента правителството на страната обсъжда с оператора на “Северен поток 2” закупуването на около 3000 тръби, които не са използвани.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *