ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Мъск загуби повече през 2022 г., отколкото спечели през 2021-а

Илон Мъск

Главният изпълнителен директор на Tesla, SpaceX и Twitter Илон Мъск загуби около 122.6 милиарда долара през тази година, което е повече от сумата, която предприемачът спечели през 2021 г., когато състоянието му беше оценено като едно от най-големите в историята. Това са изчислили от Bloomberg.

Според компанията за информационни и финансови услуги, нетното богатство на Мъск е около 147.7 милиарда долара  и е на най-ниската си стойност от повече от две години. Капиталът му се състои основно от акции и опции на Tesla.

Във вторник Мъск загуби 7.7 милиарда долара, тъй като цената на акциите на компанията за производство на електромобили и решения за съхранение на енергията падна до най-ниското си ниво от октомври.

Мъск е на втора позиция в класацията на милиардерите, според Bloomberg. Рейтингът се оглавява от президента на групата компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) французина Бернар Арно. Нетното му състояние се оценява приблизително на 161 милиарда долара.

Мъск оприличи Twitter на претърпяла самолетна катастрофа

Предприемачът Илън Мъск сравни Twitter, който притежава едноименната социална мрежа, с разбил се самолет.

„Ако погледнете от моя страна, това, което се случва, ще ви напомни на самолет, който се втурва с висока скорост към земята с запалени двигатели и неработещо табло“, отбелязва милиардерът.

В същото време той посочва, че политиката за намаляване на разходите, следвана от него в компанията, ще позволи да завърши 2023 г. без загуби.

На 27 октомври предприемачът приключи сделката за закупуване на Twitter, която притежава едноименната социална мрежа. Веднага след покупката той уволни редица членове на ръководството на фирмата. Мъск също така разпусна борда на директорите и стана едноличен ръководител на компанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *