ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Някой спечели 15 млрд. щ.д. от спада на акциите на “Тесла”

тесла моторс в холандия

Инвеститорите, които играят за спада на акциите*, са успели да спечелят 15 милиарда долара от началото на годината от спада на котировките на Tesla, според портала MarketWatch.

Късите инвестиции в акции на фирмата за производство на автомобили и разработването на решения за съхранение на енергия са реализирали 15 милиарда долара печалби от началото на годината, като печалбата е 4.54 милиарда долара само през декември.

Според портала пазарната капитализация на Tesla падна под границата от 400 милиарда долара, което изведе компанията до 10-то място в класацията на най-ценните компании.

На 23 декември Ройтерс съобщи, че американският предприемач Илон Мъск, който оглавява Tesla, е заявил, че ще спре продажбите на акциите на компанията за най-малко две години. Според агенцията предприемачът очаква спад в търсенето на стоки с висока стойност, тъй като икономиката е изправена пред сериозна рецесия през 2023 година.

Преди това пък Bloomberg съобщи, че загубите на американския бизнесмен, ръководител на Tesla, SpaceX и Twitter – Илон Мъск, са достигнали 122.6 милиарда долара през тази година. Това е повече, отколкото Мъск е спечелил през 2021 година.

*Къса продажба (short selling) е продажба на нещо, което не притежаваш, с надеждата да го купиш в бъдеще на по-ниска от продажната цена, с което да реализираш печалба.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *