ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ръкописната книга на Марина Цветаева продадена на търг за 7.2 млн. рубли

Ръкописната книга на поетесата Марина Цветаева беше продадена на търг за повече от 7.2 милиона рубли. Това съобщава ТАСС като се позовава на пресслужбата на аукционната къща “Литературен фонд”.

Книгата, датирана от 1921 г., стана най-скъпият лот на търга. Първоначалната цена на колекцията беше 5.5 милиона рубли. 

“Литературан фонд” продаде ръкописно копие от стихотворния цикъл на Марина Цветаева “Ученик” за 7 250 000 рубли”, съобщават от пресслужбата на аукционната къща.

Марина Цветаева е един от най-оригиналните руски поети на ХХ век, а творчеството ѝ принадлежи към модернизма в руската поезия. Самоубива се на 31 август 1941 г. в Елабуга (Татарстан), като точното място на гроба ѝ не е известно.

На търга бяха продадени също рядко издание на баснописеца Езоп за 3.1 милиона рубли, албумът от 1926 г. “Седемнадесет портрета” на Юрий Аненков с предговор от Анатолий Луначарски за 2.08 милиона и похвално писмо, подписано от император Павел I за получаване на благородство за повече от 1.3 млн. рубли.

По-рано беше съобщено, че втората колекция от стихове на Николай Гумильов ще бъде продадена за 400 хиляди рубли. Втората стихосбирка на Николай Гумильов е публикувана в Париж през 1908 година. Авторът я издава в тираж от 300 екземпляра за своя сметка. Запазени са издателските корици на книгата и поправките, вероятно направени от ръката на Гумильов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *