ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

САЩ станаха по-малко привлекателни за милионери от Китай и Русия

уолстрийт

Съединените щати станаха по-малко привлекателни за милионери от Русия, Китай и арабските държави в периода след COVID-19. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на данни на британската консултантска компания Henley & Partners.

Според експертите й притокът на богати хора в Съединените щати миналата година е намалял с 80 процента в сравнение с нивата отпреди пандемията от коронавирус. В същото време богатите американци “напускат САЩ в безпрецедентен брой”.

Експертите на Henley & Partners отбелязват, че по-рано миграционните програми на САЩ за инвеститори “са били особено привлекателни за гражданите на Русия, Китай, арабските държави и развиващите се страни”. “По време на Covid-19 тази тенденция до голяма степен се промени”, цитира Bloomberg ръководителя на северноамериканското подразделение на консултантската фирма Henley & Partners.

Агенцията подчертава, че през 2014 година Съединените щати са били на първо място по брой посетители със състояние от над 1 милион долара. “Миналата година Съединените щати паднаха на шеста позиция в този списък, след Обединените арабски емирства, Австралия, Сингапур, Канада и Швейцария”, посочва Bloomberg, позовавайки се на данни от Henley & Partners. В същото време най-големият отлив на заможни хора е регистриран от Русия, Китай и Индия, отбелязва агенцията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *