ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Телематик ИБ” инвестира в онлайн студио за игри на живо

пари плащане бизнес

„Телематик Интерактив България“ АД е увеличило капитала на дъщерното си дружество „СиТи Интерактив“ ЕООД от 8.91 млн. лева на 10.41 млн. лева. Промяната вече е вписана в Търговския регистър, обявиха от публичната компания.

Компанията майка е записала 15 хил. дружествени дяла с номинална стойност по 100 лева всеки и на обща номинална стойност 1 500 000 лева.

С парите дружеството ще инвестира в онлайн студио за игри на живо, става ясно от съобщението.

Увеличаването на капитала  е извършено с цел развитие на дейността на дъщерното дружество „СиТи Интерактив“ ЕООД и необходимостта от закупуване на софтуерни продукти, сървъри, извършване на ремонтни и строителни дейности, като крайната цел е организиране на онлайн студио за излъчване на живо на игри, отбелязват от компанията майка.

Търговията с акции на „Телематик Интерактив България“ АД на „Българска фондова борса“ започна през март миналата година. Компанията за хазартни игри онлайн, която оперира под търговската марка Palms Bet, стъпи на БФБ след успешно първично публично предлагане (IPO), в което набра 16 милиона лева.

“Дебютът ни на БФБ е сред ключовите събития в историята на „Телематик Интерактив България“. С листването на компанията даваме заявка за нашите дългосрочни планове за развитие и разширяваме хоризонта пред фирмата, което е предпоставка за постигане на още по-добри резултати”, отбелязва Лъчезар Петров, изпълнителен директор на „Телематик Интерактив България“.
Средствата, акумулирани от компанията се използват за експанзията й в Перу и други страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *