ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Ще има дело срещу Google заради доминация на рекламния пазар

Министерството на правосъдието на САЩ, което се оглавява от главния прокурор на страната, ще заведе дело срещу Google Corporation заради доминиращата й позиция на пазара на онлайн реклама. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на източници.

Департаментът по правосъдие на САЩ е департамент (министерство) на федералното правителство на САЩ, чиито функции са контрол за изпълнение на законите и осигуряване на честен и безпристрастен съд.

Според събеседниците на агенцията искът срещу Google Corporation може да бъде заведен на 24 януари.

Ако бъде заведено, това ще бъде второто антитръстово дело на Министерството на правосъдието срещу Google, компания номер едно за дигитална реклама в САЩ и в световен мащаб.

Google притежава услуга за закупуване на реклами и продава реклами на издатели и управлява търговска борса, при която и двете страни извършват сделки.

Според Bloomberg три отделни дела са заведени срещу Google в Съединените щати от главните прокурори. Те твърдят, че компанията доминира в пазарите на онлайн търсене, рекламни технологии и мобилни приложения за Android, което нарушава антитръстовите закони.

На свой ред от Google твърдят, че пазарът на онлайн реклама е пренаселен.

От компанията по време на изслушванията в Конгреса и в съдебните документи отбелязаха, че сред нейните конкуренти са Amazon, Microsoft и Meta.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *