ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ще спре издаването на третата по големина стабилна монета по капитализация

дау джоунс фондова борса акции

Американските власти наредиха на компанията за криптовалута Paxos Trust да спре да издава третия по големина стейбълкойн в света по капитализация. Говорим за новите токени Binance USD (BUSD). Съответното решение е взето от Държавния департамент на финансовите услуги на Ню Йорк, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на съобщение от борсата за криптовалута Binance.

BUSD е стабилна монета с марка Binance, която е обвързана с щатския долар. Този токен се появи през 2019 г. и беше пуснат съвместно от Paxos и Binance. За да направят това, те предварително са получили разрешение за това от ведомството. По отношение на пазарната капитализация – около 1.6 милиарда долара, според статистиката на CoinGecko – BUSD се нарежда на трето място в света сред стабилните монети и на седмо място сред всички криптовалути.

Както се съобщава в статията, въпреки спирането на издаването на токени, Paxos ще продължи да управлява обратното изкупуване на токена BUSD.

Миналата седмица Държавният департамент на финансовите услуги на Ню Йорк е започнал одит на Paxos, като отказва да разкрие подробности за този одит. В допълнение, дейността на компанията се проверява и от  Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

На фона на новините за прекратяване на издаването на BUSD, той загуби 2.5 процента от стойността си само за няколко минути, като цената на токена падна от 315.3 долара на 307.2 долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *