ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Газпром” заплашва да ограничи транзита на газ през Украйна

газпром

Руският газов монополист "Газпром" заяви, че може да ореже транзитните газови потоци през Украйна – единственият останал маршрут за износ на руско синьо гориво за западните европейски пазари. Предупреждението се появява точно когато застудяването на времето увеличава потреблението на газ в Европа в началото на отоплителния сезон. Търговците и политиците пък са на нокти за развитието на ситуацията около украинския транзит откакто преди месеци Москва започна да редуцира газовите потоци за Европейския съюз.

"Газпром" е коментирал в "Телеграм", че известни газови количества, предназначени за Молдова, са останали в Украйна. По сметки на руския газов гигант досега украинците са натрупали 52.52 млн. куб. м газ, предназначен за Кишинев.

Ако тези дисбаланси останат, "Газпром" ще започне да намалява газовите доставки за Украйна от 10 ч. на 28 ноември. В момента руският газов монополист изпраща по около 43 млн. куб. м дневно за Европа през украинската територия – последният останал маршрут на руското гориво за западноевропейските пазари.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *