ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Акциите на PayPal се сринаха

paypal

Акциите на PayPal Holdings се понижиха със 7% в предпазарната търговия, тъй като процесорът за обработка на плащанията намали прогнозата си за годишните приходи, предупреждавайки за мрачно празнично тримесечие.

Причината – потребителите намаляват разходите по свое усмотрение. Това предаде агенция "Ройтерс".

Високата от десетилетия инфлация удари покупателната способност на потребителите, които също трябва да се борят със заплахата от надвисналата рецесия.

От PayPal съобщиха, че домакинствата с по-ниски и средни доходи са започнали да намаляват разходите си за развлечение, докато се борят с по-високите цени на храните, енергията и газа.

"Като се има предвид предизвикателната макросреда, забавящите се тенденции в електронната търговия и непредсказуемият празничен пазарен сезон, ние сме разумно предпазливи по отношение приходите за 4-то тримесечие", обясни главният изпълнителен директор Даниел Шулман в разговор с анализатори.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния компания намали коригираната си перспектива за растеж на приходите до 10% от 11%, прогнозирани по-рано.

От Компанията поясниха, че вероятно през празничното тримесечие разходите за електронна търговия ще нараснат с едноцифрени числа, в съответствие с очакванията на няколко компании, включително Mastercard, които миналия месец прогнозираха ниски приходи за четвъртото тримесечие.

"Електронната търговия остава застрашена от несигурност – с тенденции, влошаващи се през тримесечието, и с висок риск от липса на подобрение през следващата година", посочват анализатори на KBW в мотивите си към намаляването на целевата цена на акциите от $115 до 95 долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *