ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Американското поделение на “Русал” има нови собственици

пазари

Двама висшестоящи мениджъри в МКПАО "ОК РУСАЛ" са се съгласили да купят американското поделение на руския алуминиев гигант и планират да дадат ново име на компанията. Това са бившият главен изпълнителен директор и президент на "Русал Америка" – Браян Хесе, и бившият първи вицепрезидент Андрей Донец, потвърдил с електронно съобщение Хесе. Всички договори на "Русал Америка" ще се прехвърлят в новото дружество, което ще се нарича "Перени АЛ". Новината огласи първи световният лидер в пазарното "разузнаване" и проучвания "Харбър интелиджънс". 

Новата компания ще продължи да продава добития от "Русал" метал, като ще предлага също и алуминий от други доставчици – както първични, така и вторични продукти.

Сделката се сключва след като някои държави и компании в света отказаха да правят бизнес с Русия и със свързаните със нея фирми след руската инвазия в Украйна. И особено след отказа на Австралия да изнася основната суровина за производство на алуминий за руските комбинати. Централният офис на "Перени АЛ" ще остане в Ню Йорк, а служителите на "Русал Америка" ще преминат в "Перени АЛ". Промяната влезе в сила на 29 април. 

"Русал Америка" е продала приблизително 325 хил. тона обработени алуминиеви продукти през 2021-а, по данни на "Харбър интелиджънс". Водещите продуктови гами са бли метални пръти и леярски сплави.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *