ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

„ЕМКА“ е поредното дружество, което ще вдъхнови акционерите си

бюджет

Производителят на изолирани и намотъчни проводници „Емка“ АД от Севлиево ще разпредели дивидент от нетната си печалба за миналата година, която е в размер на 6 628 261.55 лева. Предложението на мениджърите е за това да се използват 3 426 169.74 лева, като брутна сума на една акция е 0.15789 лева.  Ако това се приеме, то изплащането на дивидента ще започне на 12 август и ще се извършва чрез „Централен депозитар“ АД и „Пощенска банка“ АД.

Остатъкът от 3 202 091.81 лева ще бъде отнесен във фонд „Неразпределена печалба“ на дружеството.
Преди това общото събрание трябва да приеме доклад за дейността на дружеството и одитирания годишен финансов отчет за 2021г. и одиторския доклад към него.

При добрия финансов резултат и предложения дивидент няма да има проблеми с вземането на решение за освобождаване на членовете на съвета на директорите от отговорност за дейността им през миналата година.
В дневния ред е и точката за преизбиране на членовете на борда – „МАНГ” ООД „ПРОФИ -Т ” ООД, „ДЕНИДЕ” ООД и „ЛТС КОНСУЛТ 2011” ООД, за нов мандат от пет години.
Ще бъде определено и възнаграждението на членовете на съвета на директорите. Предложението е месечното възнаграждение на всеки един член на борда да бъде в размер на 2 промила (2%о) от приходите на дружеството. Заедно с това общото събрание на акционерите ще даде право на мениджърите да определят допълнително постоянно месечно възнаграждение на избраният член за изпълнителен директор в размер на 2 промила (2%о) от паричните постъпления  на фирмата.
През последните години "Емка" пази позициите си на водещ производител на кабели и проводници, като се разработват нови продукти и се залага на съвременно технологично оборудване на производството. 

Няма промяна в групата на най-големите акционери – "Индустриален капитал холдинг" е с 33.12%, "КЕМП" АД с 37.37% и ЗУПФ "Алианц България" с 6.93% от книжата с право на глас. Останалите книжа се държат от по-малки инвеститори.

От печалбата за 2020 г. на акционерите им беше изплатен дивидент в размер на 0.0842101 лева на акция. От положителния финансов резултат за 2019 г. беше разпределена сумата от 1 827 345 лева, което осигури на притежателите на книжа на „Емка“ по 0.084 лева за една ценна книга. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *