ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

iBanFirst придоби доставчика на FX услуги Cornhill

Деан Тодоров  е назначен за директор на българския клон на айБанФърст  iBanFirst

Глобалният доставчик на финансови услуги iBanFirst обяви придобиването на базирания в Лондон доставчик на FX услуги Cornhill, съобщиха от компанията. То се основава на партньорството на iBanFirst с инвеститора Marlin Equity Partners от юни 2021 г. и на амбицията на компанията да ускори международната си експанзия, да укрепи партньорствата си и да затвърди лидерството си на пазара в Европа.

Придобиването на базирания в Лондон доставчик на FX услуги Cornhill, което в момента очаква одобрение от регулаторните органи, ще засили стойностното предложение на iBanFirst замалки и средни предприятия чрез опростяване на преводите в британски лири (особено след Брекзит) и ще предложи на клиентите на Cornhill достъп до трансграничната му технология от последно поколение.

Това е първото придобиване в рамките на плана за сливания и придобивания на iBanFirst.

"Наистина сме впечатлени от качеството на услугите, които Cornhill предоставя. Успехът ни се дължи на партньорства със сходно мислещи компании, които имат същите ценности като нас, а бизнес моделът на Cornhill се вписва идеално във философията ни в iBanFirst, където вярваме в трансграничното сътрудничество и първокласното обслужване на клиентите“, това заяви Пиер-Антоан Дюсулие, главен изпълнителен директор на iBanFirst. Това придобиване подкрепя амбицията на компанията да се превърне в световен лидер в областта на многовалутните плащания за малки и средни предприятия. „Навлизането ни в Обединеното кралство представлява ключов етап и бележи присъствието ни в 10 държави. В бъдеще планираме да продължим да се разрастваме в цяла Европа, като насочваме вниманието си по-специално към Швейцария, Скандинавия, но също и към Северна Америка", подчерта Пиер-Антоан Дюсулие.

"Горди сме и очакваме с нетърпение да се присъединим към iBanFirst. Пандемията подчерта важността от дигитализация на платежните процеси и съчетаване на мащабно управление на валутен риск с технологично ноу-хау. След като обмислихме различни варианти, иновативната платформа и технологичният опит на iBanFirst се оказват най-доброто решение, което да отговори на нуждите на нашите клиенти и на британския пазар като цяло.“ Така коментира сделката Вивек Савани, изпълнителен директор на Cornhill. „Благодарение на iBanFirst клиентите на Cornhill ще се възползват от подобрено трансгранично преживяване с функции като Payment Tracker, която позволява на клиентите да проследяват плащанията си по същия начин, по който потребителите могат да проследяват пратките си", заяви Вивек Савани.

След Брекзит и с наближаването на края на преходния период за клиентите от Обединеното кралство и ЕС е изключително важно да могат да разчитат на партньори, които са стъпили здраво от двете страни на Ламанша. Това придобиване дава възможност на iBanFirst да разшири обхвата на услугите си в международен план и да включи Обединеното кралство към юрисдикциите, в които може да оперира като платежна институция.

Според Деан Тодоров, директор за България в iBanFirst, за клиентите на iBanFirst това придобиване ще създаде платежен коридор, който ще улесни и ускори входящите и изходящите трансакции в британски лири. „Тук, в България, входящите и изходящите плащания в британски лири представляват значителен дял от общия брой на обработените плащания годишно, следователно добавянето на местни сметки в Обединеното кралство към платформата ще ни позволи да продължим да предоставяме оптимални услуги на нашите клиенти", убеден е Деан Тодоров.

iBanFirst е глобален доставчик на финансови услуги, който предоставя решения отвъд банковите граници. Като алтернатива на традиционното банково обслужване iBanFirst помага на международните малки и средни предприятия да разширяват дейността си на международните пазари, като същевременно опростява ежедневните им операции. За тази цел iBanFirst разработи онлайн платформа за извършване и получаване на плащания в над 30 валути и да хеджират валутните рискове.

Cornhill International Payments е базирана в Обединеното кралство платежна институция, специализирана в областта на валутния обмен и управлението на риска. Тя е създадена с една основна цел – да направи валутните операции лесни и по-прозрачни за клиентите – компании и физически лица.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *