ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ИТ доставчикът Softline приключи продажбата на руския бизнес

Пари

Softline, доставчик на ИТ решения, обяви завършването на продажбата на руския си бизнес. Основателят на компанията Игор Боровиков стана собственик на Softline Русия, се казва в изявление на Softline. „След публикуването на циркулярно писмо на акционерите от 7 октомври, Softline приключи продажбата на Softline Русия на първоначалния основател на Softline Игор Боровиков. Softline Русия вече е отделен и независим бизнес от групата Softline“, се казва в съобщението. Компанията остава ангажирана с финализирането на изплащането на бонуси в съответствие с предварително заявените очаквания, след като бъде получено одобрението на акционерите (на събранието на 25 октомври).

За делението на бизнеса Softline обяви на 7 октомври като поясни, че възнамерява да започне отделяне на руския си бизнес. Руският бизнес ще се казва "Softline Russia", а бизнесът извън Руската федерация – Softline Global, но в бъдеще глобалната компания планира да смени името и марката, съобщиха от компанията.

В същото време Softline Global ще запази публичния си статут на Лондонската фондова борса. През ноември, след края на процеса на разделяне, руските мениджъри ще продължат да проучват възможността притежателите на ценни книжа в руските депозитари да станат акционери на Softline Russia. Основният акционер и независимият съвет на директорите, както и ръководителите на Softline Russia, ще продължат да работят за осигуряване на растеж на руския бизнес, чийто оборот надхвърли 1 милиард долара през миналата година. Те също така се ангажират да зачитат интересите на всички заинтересовани страни от Русия, включително клиенти и доставчици.

Softline е водещ глобален доставчик на решения и услуги в областта на цифровата трансформация и киберсигурността, чиято централа е в Лондон. Компанията създава възможности, улеснява и ускорява дигиталните трансформации за бизнеса на своите клиенти, свързвайки над 150 000 организации от всички сектори с над 6000 от най-добрите в своя клас доставчици на ИТ услуги, в допълнение на собствените си услуги и решения.

С оборот от 2.2 милиарда щатски долара за фискалната 2021 г. към момента Softline е една от най-бързо разрастващите се компании в сектора. През октомври миналата година компанията е листвана в борсата на Лондон. Растежът на Softline е подкрепен от нейната триизмерна стратегия за разширяване в географско отношение, разширяване на портфолиото и каналите за продажби. Стратегията се подпомага от активния подход на Softline към сливания и придобивания (M&A), което позволява на компанията да се възползва от продължаващата консолидация в индустрията. От края на фискалната 2020 г. Softline придоби няколко компании с годишен оборот от приблизително 200 милиона щатски долара. От началото на тази година е обявено придобиването на още 5 допълнителни компании.

Служителите на Softline, наброяващи 8400, работят в почти 60 страни в Азия, Латинска Америка, Източна Европа и Африка – пазари със значителен потенциал за растеж. Компанията предлага широка гама от ИТ решения и е в центъра на водещата тенденция на дигиталната трансформация.

Softline е на пазара у нас от 2018 година.

От април 2020 г., Пламена Бургуджиева поема ръководството на компанията в България като „Country manager“. Тя ще отговаря за стратегията, планирането и управлението на Softline България, както и за поддържането на растежа и осигуряването на най-високо качество на услугите в областта на дигиталната трансформация и киберсигурност.

Компанията е един от 10-те глобални стратегически партньори на Майкрософт, като нейния основен фокус са облачните решения и киберсигурността, развитието на ИТ стратегии и управление на ИТ услуги.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *