ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Клиентите на ОББ вече могат да подават поръчки и да търгуват на BSE International

БФБ Българска фондова борса

Клиентите на ОББ, които имат сключен договор за сделки с финансови инструменти и имат открита разплащателна сметка в евро или лева в банката, могат да подава поръчки и да търгува на BSE International (MTF) на "Българска фондова борса" (БФБ), където се сключват сделки с акции и инструменти на 200 топ световни компании.

Финансовите инструменти, търгувани на BSE International, са постоянно котирани от маркет-мейкър – TradeGate, което ги прави лесно достъпна и ликвидна инвестиционна възможност за пазарните участници. Всички инструменти на този пазар са водещи в своя сектор, с международно представени структури, компании, които определят тенденциите в различни сектори на глобалната икономика.

Българските инвеститори могат да избират измежду финансови инструменти от 19 държави. Възможностите за инвестиции на BSE International осигуряват избор между биотехнологични компании като BioNTech SE, Moderna Inc, Novavax Inc. и CureVac N.V, гиганти в телекомуникациите и електрониката като Xiaomi Corp., Verizon Communications Inc, Samsung Electronics Co. Ltd., автомобилния концерн Porsche Automobil Holding SE и летищния оператор Fraport AG. Достъпни за търговия са и акциите на мултинационални енергийни компании като RWE AG и BP PLC, компании от сектора на фармацевтиката и медицинските технологии като Merck & Co. Inc, Carl Zeiss, Meditec AG, Eckert & Ziegler Str.-u.Med.AG и технологични компании като Palantir Technologies Inc., Tencent Holdings Ltd, Snap Inc., TeamViewer AG, както и много други.

Важно е да се знае, че "Централен депозитар" АД води регистрите на притежателите на финансови инструменти при сделки сключени на БФБ, като същинското прехвърляне на инструментите ще се извършва в Clearstream Banking S.A., Люксембург, между "Централен депозитар" и TradeGate. Научете повече тук.

В съответствие с приети и прилагани от ОББ вътрешни правила и политики и с оглед защита правата на инвеститорите, банката не предлага услуги по инвестиционно посредничество (брокерски услуги) на БФБ – BSE International, за дружества и инструменти, свързани с емитиране или търговия с крипто валути, и по-конкретно :

– Bitcoin Group SE;

– Coinbase Global Inc.Ci.A;

– BTCetc – Bitcoin Exchange Traded Crypto;

– VanEck Vectors Bitcoin ETN;

– ETHetc – ETC Group Physical Ethereum ETP;

– VanEck Vectors Ethereum ETN;

– 21Shares Bitcoin ETP;

– 21Shares Ethereum ETP;

– WisdomTree Bitcoin;

– WisdomTree Ethereum,

което означава, че няма да може да подадете поръчка за покупка за тези инструменти в офис или през електронната система U-Брокер на ОББ.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *