ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Мажоритарят коригира офертите си за „ЧЕЗ Разпределение“ и „ЧЕЗ Електро“

ЧЕЗ - Електро България

„Йистърн Юръпиън Електрик Къмпания“ Б.В., Кралство Нидерландия, дъщерно дружество на „Еврохолд България“ АД, изготви коригирани  търгови предложения за закупуване чрез инвестиционен посредник „Евро-Финанс“ АД на останалите акции в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „ЧЕЗ Електро България“ АД, които не притежава.

Това се наложи след като в началото на месец май Комисията за финансов надзор издаде временна забрана за публикуване на търговите предложения.

Към момента мажоритарният собственик контролира 1 907 419 акции или 98.93% от капитала на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и 4846 акции, представляващи 96.92% от капитала на „ЧЕЗ Електро България“.
В първото дружеството мажоритарният собственик иска да събере 20 581 броя акции (1.07%) от капитала на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.  Неговата оферта е при цена от 302.56 лева за един брой.

Компанията майка иска да изкупи останалите 154 броя акции (3.08%) от капитала на „ЧЕЗ Електро България“ АД, които се държат от малките инвеститори в дружеството. Търговият предложител предлага да закупи акциите при цена от 28 433.51 лева за един брой.

През миналата година „Еврохолд“ придоби чрез подхолдинга си Eastern European Electric Company двете дъщерни дружества на чешката енергийна компания „ЧЕЗ Груп“ в България, които имат над 3000 служители и обслужват почти 3 млн. потребители на територията на страната.

Плановете на мажоритарния собственик са след приключване на тази процедура да поиска отписване на тези фирми от регистъра на публичните дружества, който се води от Комисията за финансов надзор.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *