ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Mammoet ще продаде бизнеса си в Русия на китайска фирма

контейнери пристанище терминал

Нидерландският воден и сухопътен превозвач Mammoet получи разрешение да продаде руския си бизнес. Заповедта е подписана от руския президент Владимир Путин.

Сто процентовият дял в Mammut Rus LLC, притежаван от Mammoet Europe Holding В.V. и Mammoet Holding B.V., ще бъде купен от китайската Ashburn Offshore Engineering Co., Ltd. от град Тиендзин.

Според агенция Interfax приходите на Mammut Rus LLC през 2021 г. възлизат на 6.7 милиарда рубли, нетната печалба – 2 милиарда рубли.

Mammoet обяви прекратяването на инвестициите и износа за Русия през април 2022 година.

Препомняме, че през първата половина на август миналата година руският лидер подписа указ, забраняващ на компании от недружелюбни страни да се оттеглят от съвместни проекти с Русия във финансовия и горивно-енергийния сектор.

Mammoet е частна нидерландска компания, специализирана в инженерно повдигане на тежести и транспорт на големи предмети. Историята на Mammoet започва на 13 май 1807 г. в Нидерландия, когато предприемачът Jan Goedkoop основава морска компания с покупката на 140-тонен товарен кораб. Компанията, наречена „Gebroeders Goedkoop“ („Братя Goedkoop“), предлагала както товарен, така и пътнически транспорт по вода.

В следващите години компанията расте с придобивания и сливания. През 1971 г. Goedkoop се слива с Van Wezel от Hengelo, компания, специализирана в тежък транспорт и строителство на кранове. Новата компания се нарича Mammoet Transport. 

През 2020 г. Mammoet се сля с базираната в Обединеното кралство инженерна компания за тежко повдигане ALE, образувайки най-голямата инженерна компания за тежко повдигане и транспорт в света.

Днес компанията е активна в нефтохимическата промишленост, минното дело и металите, гражданското строителство и енергийния сектор като ядрена енергия, конвенционална, офшорна вятърна енергия и вятърна енергия на сушата. В световен мащаб приблизително 7000 души работят за компанията в около 90 офиса и клона. Централният офис на холдинговата компания се намира в Утрехт. Европейската централа се намира в Schiedam. Mammoet има офиси в Северна Америка, Южна Америка, Близкия изток, Африка и Азия.

Миналата седмица Ройтерс, позовавайки се на представител на австрийската банкова група Raiffeisen Bank International, писа, че Министерството на финансите на САЩ е започнало разследване на организацията заради работата й в Русия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *