ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Microsoft ще пусне игрите на Xbox на конзолите на Nintendo

майкрософт

Президентът на Microsoft Брад Смит обяви на страницата си в Twitter, че е подписал 10-годишно споразумение с Nintendo за пускане на Xbox игри на японските конзоли.

Отбелязва се, че споразумението ще позволи на Nintendo да получава основни заглавия на своите конзоли едновременно с конзолите Xbox. Освен всичко друго, американците обещават да пуснат игрите Call of Duty на Nintendo, ако бъде сключена сделка за закупуване на Activision Blizzard.

“Подписахме 10-годишно споразумение, за да предоставим на геймърите на Nintendo достъп до игри на Xbox. Това е само част от нашия план да направим Xbox и Activision игри като Call of Duty по-достъпни за играчи на други платформи”, казва Брад Смит.

В същото време не се уточнява как игри като Call of Duty ще работят на по-малко мощния хардуер на конзолите Nintendo, които винаги са отстъпвали по мощност на конкурентите в лицето на Xbox и PlayStation. Най-вероятно Microsoft ще предостави на потребителите на Nintendo достъп до своята облачна услуга Xbox Cloud Gaming и услугата Game Pass.

Microsoft също обявява готовността си да подпише подобно споразумение с други платформи, най-вероятно визирайки Sony.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *