ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Министерството на иновациите и растежа с награда за развитието на пазара BEAM

второто издание на програмата beamUpLab на БФБ за стимулиране на стартъпи

Министерството на иновациите и растежа получи награда за развитието на пазара за растеж на малки и средпни предприятия BEAM, организиран от „Българската фондова борса“. Това е част от второто издание на програмата beamUpLab за стимулиране на развитието на стартъпи. Министерството получи наградата за принос на държавна институция към насърчаването и развитието на перспективни български компании и повишаване на възможностите им за финансиране.

„Пари за стартъпи и иновации има. Ние сме вашето министерство – на предприемачите, стартъпите, бизнеса. Тази награда е доказателство, че държавната администрация може да бъде място, на което се раждат креативни и иновативни идеи и което стимулира партньорството с бизнеса“, заяви началникът на кабинета на министър Пулев – Красимир Якимов при получаването на наградата. Тя му бе връчена от Маню Моравенов, изпълнителен директор на „Българската фондова борса“.

Съвместната работа между Министерството на иновациите и растежа, „Българска фондова борса“ и „Българска банка за развитие“ е започнала от първия ден на мандата на служебния кабинет, отбеляза Якимов.

Трите институции се обединиха около създаването на нов инвестиционен инструмент между тях и частни инвеститори, чрез който да се финансират малки и средни предприятия. Той ще финансира напълно прозрачно набирания на капитал през „Българска фондова борса“, както дългово – посредством участия в облигационни емисии, издавани през нея, така и дялово – в първични публични предлагания /IPO-та/ и ще привлича допълнителни средства от институционални и индивидуални инвеститори на фондовата борса.

Предвижда се също той самият да осъществи IPO след учредяването си.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *